skip to Main Content

De eerste editie van de Apresa nieuwsbrief

Beste relatie,

Met veel plezier presenteren wij u onze allereerste nieuwsbrief! Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de kunstwereld en informeren wij u over onze projecten. Hoe bepaal je de waarde van kostbaarheden, kunst, horloges en andere exclusieve items? Hoe voorkom je onderverzekering? Hoe zit het met de aansprakelijkheid van de tussenpersoon? U leest het allemaal in deze nieuwsbrief en meer.

Veel leesplezier gewenst,

Erik Kussendrager
Namens het team van Apresa

Kunsttaxateurs Apresa op kunstbeurs Art Basel 2024

De kunsttaxateurs van Apresa zijn weer naar Art Basel geweest om trends en actuele prijsinformatie te achterhalen. De cijfers van de eerste helft van 2024 en de terugblik op 2023 wijzen op een afgekoelde markt. Maar wat betekenen deze cijfers en wat zegt dit over Art Basel, de belangrijkste beurs voor moderne en hedendaagse kunst?

Lees verder

Samenwerking taxatie Apresa en Troostwijk

Het bepalen van de verzekeringswaarde van het 26 meter hoge beeld ‘Exposure’op de Markerstrekdam bij Lelystad ‘Exposure’ (2010) van de Schotse kunstenaar Antony Gormley, is complex vanwege zowel de bouwkundige als artistieke aspecten. Apresa, gespecialiseerd in de taxatie van kunst en bijzondere objecten, werkte samen met bouwkundige collega’s van Troostwijk.

Lees verder
blank

Aansprakelijkheid tussenpersoon diefstal kostbaarheden

Een recente overval waarbij een waardevolle muntenverzameling van verzekerde werd gestolen, biedt belangrijke inzichten voor verzekeringsadviseurs. De inboedelverzekering van verzekerde bleek onvoldoende dekking te bieden, waardoor hij niet de volledige waarde van zijn verzameling terugkreeg. Hoe zit het met de aansprakelijkheid van de tussenpersoon?

Lees verder
blank

Belangrijk horloge van oud-president van VS teruggevonden na diefstal

Het zakhorloge van president Theodore Roosevelt, dat hij overal ter wereld bij zich droeg en ook in het Witte Huis gebruikte, is teruggebracht naar zijn voormalige woning op Long Island, decennia nadat het was gestolen. Het horloge lijkt bescheiden met zijn relatief eenvoudige zilveren behuizing maar de historische waarde is groot. Ben jij benieuwd naar de waarde van het horloge?

Lees verder
blank

Troostwijk sessie bij het NARIM congres ‘Simply Human’

Troostwijk en Apresa hebben tijdens het NARIM congres een sessie georganiseerd waarin Erik Kussendrager licht wierp op 5 verschillende kunstwerken en Arjan Hovinga de verbinding legde tussen de gepresenteerde kunst en de diensten van Troostwijk. Ben jij benieuwd naar welke kunstwerken zijn gepresenteerd en hoe deze zich verhouden tot onze diensten?

Lees verder
blank

Gezocht: Accountmanager Kunsttaxaties

Ben jij de commerciële spil die onze klanten helpt bij het taxeren van hun waardevolle kunst, antiek, sieraden en andere bijzondere bezittingen? Apresa, één van de grootste spelers op het gebied van kunsttaxaties en advies, zoekt een gedreven Accountmanager voor ons kantoor in Amsterdam-Zuidoost. Werk in een dynamische omgeving, onderhoud klantrelaties en zorg voor betrouwbare taxaties.

Lees meer
Back To Top
×Close search
Zoeken