skip to Main Content

Een veilig gevoel

Een verzekeringstaxatie van uw kunst, antiek, kostbaarheden, huishoudelijke inboedel en woning, geeft een zeker en veilig gevoel. Met een taxatierapport kunnen discussies met de verzekeraar worden voorkomen. Diefstal en brand- water- of andere schade, leidt vaak tot onnodige problemen tussen verzekerde en verzekeraar, wanneer de waarde van de verzekerde objecten van tevoren niet goed is vastgelegd.

Een taxatierapport voorkomt dit soort problemen. In een taxatierapport worden alle verzekerde objecten gespecificeerd die onder de categorieën kunst, antiek, schilderijen, sieraden, horloges en overige kostbaarheden vallen.

Waarom?

Waarom kostbaarheden taxeren?

Bij inboedelpolissen geldt vaak een maximaal bedrag per object of rubriek als schadevergoeding voor kunst, antiek en kostbaarheden. Wanneer de waarde van uw bijzondere bezittingen deze limiet overstijgt, raden wij u dan ook aan om deze objecten aanvullend te verzekeren en een taxatierapport te laten opmaken. Als u onverhoopt te maken krijgt met schade aan uw verzekerde objecten, heeft u met een taxatierapport de zekerheid dat de vooraf getaxeerde waarde zal worden uitbetaald.

Huishoudelijke inboedel

De huishoudelijke inboedel wordt gewaardeerd op basis van nieuwwaarde: het bedrag dat nodig is voor het aanschaffen of verkrijgen van nieuwe objecten van hetzelfde soort met een gelijkwaardige kwaliteit.

Kunst, antiek en kostbaarheden

Kunst, antiek en kostbaarheden, hebben een antiquarische of zeldzaamheidswaarde en worden daarom ook niet op basis van nieuwwaarde getaxeerd, maar op basis van vervangingswaarde.

Sieraden en horloges

Ook voor sieraden, juwelen en horloges geldt dat er sprake is van een antiquarische of zeldzaamheidswaarde. Dit wordt daarom ook getaxeerd op basis van vervangingswaarde.

Woonhuis of gebouw

De correcte waardegrondslag voor het verzekeren van een woonhuis of gebouw is de herbouwaarde. Helaas zien wij maar al te vaak dat hier onbewust aan voorbij wordt gegaan. In plaats daarvan wordt dan bijvoorbeeld de aankoopwaarde, de historische kostprijs, de prijs die is betaald voor het bouwen (bouwkosten) of de actuele waarde als uitgangspunt gebruikt. Het risico van onderverzekering is in al die gevallen erg groot.

Waardebegrippen

Bij het formuleren van een taxatieopdracht wordt in overeenstemming met het doel van de taxatie altijd een waarderingsgrondslag bepaald.

Voordelen

Een onafhankelijk en objectief waardeoordeel

Als marktleider taxeert Apresa voor particulieren, verzamelaars, beheerders, musea, gemeenten en voor diverse andere instanties. Als onafhankelijk en objectief taxateur voeren wij taxaties uit binnen en buiten Nederland.

Betrouwbare en duidelijke rapportage

Apresa rapporteert volgens de hoogste standaarden waar het gaat om omschrijvingen en detaillering. Onze taxatierapporten zijn standaard opgesteld conform artikel 7:960 BW, waardoor de taxatierapporten door alle verzekeraars worden geaccepteerd.

Ervaren en deskundige taxateurs

Onze taxateurs koppelen hun ruime ervaring aan een grote deskundigheid waar het gaat om de taxatie kunst, antiek, schilderijen, sieraden en overige kostbaarheden. Hoewel een aantal gespecialiseerd is op een bepaald gebied, zijn zij allemaal algemeen taxateur.

Dat houdt in dat ze niet alleen uw kunst, antiek, schilderijen, sieraden en overige kostbaarheden, maar ook uw inboedel kunnen taxeren. Het taxeren van woonhuizen of gebouwen vraagt een ander soort kennis, daarom worden deze taxaties door een collega taxateur van Troostwijk Taxaties B.V. uitgevoerd.

Ruime ervaring en geen belangen

Wij beschikken over zeer ruime ervaring in ons werkveld en zijn onafhankelijk en objectief. Wij hebben geen belangen in de handel, het veiling- of het verzekeringswezen.

Persoonlijke en discrete aanpak

Wij garanderen een persoonlijke en discrete aanpak, die volledig op uw wensen en op de voorwaarden van uw verzekeraar is afgestemd.

Onderzoek staat centraal

Onderzoek is een essentieel onderdeel van ons werk. Apresa monitort de diverse kunstmarkten nauwkeurig en voert daarbij permanent onderzoek uit. Dit resulteert in een waardevolle bron van informatie die een belangrijke rol speelt binnen onze organisatie.

Onze werkwijze

Opdracht

Allereerst worden het doel, de waarderingsgrondslag en de rapportagevorm van de taxatieopdracht vastgesteld. Vervolgens kan het financiële plaatje en de uitvoeringstermijn besproken worden. Na uw akkoord als opdrachtgever wordt het taxatieproces gestart.

Taxatiesysteem

Apresa maakt gebruik van de inhouse ontwikkelde taxatiesystemen Tac-Art en Trevalar. Dit draagt bij aan de efficiëntie van het taxatieproces en zorgt voor controle over het gehele taxatieproces.

Uitvoering

Tijdens het taxatiebezoek maakt de taxateur, na een korte bespreking vooraf, een ronde door het woonhuis of gebouw. Meestal wordt begonnen met de meest tijdrovende onderdelen zoals sieraden, horloges of zilver.

Het is raadzaam dat er iemand in de buurt is aan wie de taxateur desgewenst vragen kan stellen. Na het taxatiebezoek wordt het rapport door de taxateur uitgewerkt. Uiteraard behandelen wij iedere taxatie discreet en integer.

Klanttevredenheidsonderzoek

Apresa legt de lat hoog waar het gaat om de kwaliteit van haar producten. Daardoor zijn onze taxateurs voortdurend op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren en te perfectioneren. Na de levering van het taxatierapport nodigen wij onze opdrachtgevers uit om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek.

Weet u al wat u nodig heeft? Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.
Back To Top
×Close search
Zoeken