skip to Main Content

Zekerheid en controle

Is de waarde van uw inboedel nog wel op peil in uw opstal- en inboedelverzekering? En hoe heeft de herbouwwaarde van uw opstal zich ontwikkeld? In opdracht van verzekeraars of tussenpersonen verrichten wij appraisals ter controle van de verzekerde bedragen van zowel de opstal (de woning) als de huishoudelijke inboedel. Apresa is al jaren voor een groot aantal verzekeraars en tussenpersonen dé partner op het gebied van appraisals.

Waarom?

Controle verzekerde bedragen

Verzekeraars en tussenpersonen bieden verzekerden een appraisal aan ter controle van de verzekerde bedragen, zodat deze correct zijn indien er zich een calamiteit voordoet.

Een appraisal is een waardering zonder uitgebreide rapportage op itemniveau; een beknopt overzicht met totaalbedragen.

Gelijktijdig met het uitvoeren van een appraisal, geven wij advies over inbraak- en brandpreventie en adviseren wij of een taxatie van kunst, schilderijen, antiek en kostbaarheden wenselijk is. Een appraisal wordt altijd naadloos op uw eigen specifieke polisvoorwaarden afgestemd.

Voordelen

Een onafhankelijk en objectief waardeoordeel

Als marktleider waardeert Apresa voor particulieren, verzamelaars, beheerders, musea en voor alle denkbare instanties. Als onafhankelijk en objectief taxateur voeren wij taxaties uit binnen en buiten Nederland.

Ervaren en deskundige taxateurs

Onze taxateurs worde gekenmerkt door ruime ervaring en grote deskundigheid waar het gaat om appraisals van huishoudelijke inboedel, kunst en opstallen (de woning).

Ruime ervaring en geen belangen

Wij beschikken over zeer ruime ervaring in ons werkveld en zijn onafhankelijk en objectief. Wij hebben geen belangen in de handel en het verzekeringswezen.

Persoonlijke en discrete aanpak

Wij garanderen een persoonlijke en discrete aanpak, die volledig op uw wensen en op de voorwaarden van uw verzekeraar, is afgestemd.

Afgestemd op polisvoorwaarden

Een appraisal wordt naadloos op uw eigen specifieke polisvoorwaarden afgestemd.

Onderzoek staat centraal

Onderzoek is een essentieel onderdeel van ons werk. Apresa monitort de diverse kunstmarkten nauwkeurig en voert daarbij permanent onderzoek uit. Dit resulteert in een waardevolle bron van informatie die een belangrijke rol speelt binnen onze organisatie.

Onze werkwijze

Opdracht

Na ontvangst van een appraisalopdracht via een verzekeraar of een tussenpersoon, wordt er contact opgenomen met de verzekerde. In dit gesprek wordt de benodigde informatie voor een appraisal met de verzekerde doorgenomen. Tot slot, wordt er een afspraak gemaakt voor een bezoek op locatie.

Taxatiesysteem

Apresa maakt gebruik van de inhouse ontwikkelde taxatiesystemen Tac-Art en Trevalar. Dit draagt bij aan de efficiëntie en geeft ons optimale controle over het gehele appraisalproces.

Uitvoering

Tijdens het taxatiebezoek, maakt de taxateur, na een korte bespreking vooraf, een ronde door het woonhuis of het gebouw. Het is raadzaam dat er iemand in de buurt is aan wie de taxateur desgewenst een paar vragen kan stellen.

Na het bezoek, wordt de appraisal door de taxateur verder uitgewerkt. Uiteraard behandelen wij iedere appraisal discreet en integer.

Klanttevredenheidsonderzoek

Apresa legt de lat hoog waar het gaat om de kwaliteit van haar producten. Daardoor zijn onze taxateurs voortdurend op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren en te perfectioneren. Na de levering van het taxatierapport nodigen wij onze opdrachtgevers dan ook uit om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek.

Heeft u vragen over onze dienstverlening, neem contact met ons op.
Back To Top
×Close search
Zoeken