skip to Main Content

VALENTIJNSDAG

Valentijnsdag

Niets is zo verbonden met Valentijnsdag als het symbool van het hart. Het hart als symbool in de kunst heeft door de eeuwen heen een rijke en veelzijdige betekenis gekend.

Van de middeleeuwse religieuze schilderkunst tot de moderne conceptuele kunst, heeft het hart verschillende interpretaties en expressies gekregen. In de Middeleeuwen verbeelde het hart de naastenliefde. In de Renaissance werd het hart vaak afgebeeld als het centrum van menselijke emoties en liefde. In de 19e eeuw werd het hart een symbool van romantische liefde.

Het hedendaagse gebruik van het hart in de kunst overstijgt romantiek en symboliseert vaak universele menselijke ervaringen, waaronder kwetsbaarheid, kracht en verbondenheid. Of het nu wordt afgebeeld in schilderijen, beeldhouwwerken of installaties, het hart is een krachtig en veelzijdig symbool.

Keith Haring, een pionier in de Street Art van de jaren 80, bracht niet alleen kleur en vreugde in de stedelijke omgeving, maar ook een boodschap van liefde en verbondenheid. Zijn iconische symbolen, zoals dansende figuren en hartjes, stralen een onmiskenbare energie uit. Het hart in Haring’s werk toont de essentie van Valentijnsdag – liefde in al zijn vormen, vrij stromend en zonder beperkingen. Zijn kunst raakt aan de universele verlangens naar samenzijn en begrip, een boodschap die relevant blijft.

Keith Haring

Back To Top
×Close search
Zoeken