skip to Main Content

Sluitend registratiesysteem

Voor een bedrijfscollectie of een grote particuliere verzameling, is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van alles waar de collectie uit bestaat. De collectie service van Apresa kan u helpen bij het opzetten van een sluitend en werkend registratiesysteem voor uw collectie. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk in de kunstwereld.

Waarom?

Risico’s inzichtelijk maken

Registratiesysteem

Een mooie en uitgebreide collectie brengt natuurlijk risico’s met zich mee. Met een werkend collectieregistratiesysteem worden deze risico’s inzichtelijk gemaakt. Wanneer wij vanuit onze collectie service een registratiesysteem voor u opzetten, starten wij met het beantwoorden van onderstaande vragen:

 • Hoeveel objecten zijn er?
 • Welke technieken zijn er gebruikt?
 • Door welke kunstenaar is een werk gemaakt?
 • In welke conditie zijn de objecten?
 • Waar bevinden de objecten zich?
 • Zijn de objecten verzekerd, en zo ja, voor hoeveel?

Collectiebeleid

Op basis van deze informatie kan een collectiebeleid worden ontwikkeld en een sluitend registratiesysteem worden opgezet. Apresa heeft zeer veel ervaring op al deze onderdelen en biedt de volgende services aan:

 • Registratie en inventarisatie
 • Catalogiseren, allocatie en facilitair beheer
 • Onderhoud-, restauratie- en opslagadviezen
 • Kunsthistorisch onderzoek
 • Marktonderzoek

Voordelen

Onafhankelijk en objectief

Als marktleider, waardeert Apresa in allerlei segmenten. Te weten: particulieren, verzamelaars, beheerders, musea en voor alle denkbare instanties. Als onafhankelijk en objectief taxateur voeren wij taxatie- en advieswerkzaamheden uit binnen en buiten Nederland.

Ervaren en deskundige taxateurs

Onze taxateurs koppelen hun ruime ervaring aan een grote deskundigheid waar het gaat om de taxatie van kunst, antiek, schilderijen, sieraden en overige kostbaarheden. Hoewel een aantal gespecialiseerd is op een bepaald gebied, zijn zij allemaal algemeen taxateur.

Dat houdt in dat ze niet alleen uw kunst, antiek, schilderijen, sieraden en overige kostbaarheden, maar ook uw inboedel kunnen taxeren.

Ruime ervaring en geen belangen

Wij beschikken over zeer ruime ervaring in ons werkveld en zijn onafhankelijk en objectief. Wij hebben geen belangen in de kunsthandel of het verzekeringswezen.

Onderzoek staat centraal

Onderzoek is een essentieel onderdeel van ons werk. Apresa monitort de diverse kunstmarkten nauwkeurig en voert daarbij permanent onderzoek. Dit resulteert in een waardevolle bron van informatie die een belangrijke rol speelt binnen onze organisatie.

Onze werkwijze

Opdrachtformulering

Allereerst wordt het doel van de opdracht in gezamenlijk overleg vastgesteld. Vervolgens wordt het financiële plaatje en de uitvoeringstermijn besproken. Na akkoord van opdrachtgever wordt het proces gestart.

Persoonlijke en discrete aanpak

Wij garanderen een persoonlijke en discrete aanpak, die volledig op uw wensen en op het doel van de opdracht zijn afgestemd.

Controle over het gehele proces

Apresa maakt gebruik van de inhouse ontwikkelde taxatiesystemen Tac-Art en Trevalar. Dit draagt bij aan de efficiëntie en zorgt voor controle over het gehele proces.

Klanttevredenheidsonderzoek

Apresa legt de lat hoog waar het gaat om de kwaliteit van haar producten. Daardoor zijn onze taxateurs voortdurend op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren en te perfectioneren. Na afronding van de opdracht nodigen wij onze opdrachtgevers uit om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek.

Back To Top
×Close search
Zoeken